ONS VERHAAL


wij bakken er meer van

In 1926 openden Jan Jozeph en Njankje Verloop een kleine bakkerij op de Brouwerswal in het Friese Gorredijk. Iedere ochtend sprong Jan Jozeph op zijn bakfiets om door weer en wind bewoners te voorzien van zijn ambachtelijke en dagverse producten.
In de jaren die volgden groeide de bakkerij uit tot een begrip in Gorredijk en omstreken. Voor vers brood en een gezellig praatje konden dorpsbewoners altijd rekenen op Jan Jozeph en Njankje.

In 1960 werd de bakkerij over genomen door zoon Tjitze Verloop en zijn vrouw Janke. Toenemende welvaart resulteerde in het besluit om het assortiment flink uit te breiden. De bakfiets werd ingeruild voor een vernieuwde winkel waar bewoners uit Gorredijk en omstreken terecht konden voor een uitzonderlijk groot assortiment aan bakkersproducten.

Kleinzoon Jozeph Verloop nam in 1996 het stokje over samen met zijn vrouw Annemieke. Om nog meer mensen te kunnen voorzien met hun producten werden er vijf nieuwe vestigingen geopend in Friesland; Oldeberkoop, Heerenveen, Oranjewoud, Beetsterzwaag en Drachten. Stuk voor stuk heeft iedere vestiging een loyale klantenkring opgebouwd, die keer op keer terugkomt voor de lekkere producten en fijne service. Inmiddels zijn we drie generaties en zes winkels verder, maar een ding is in al die jaren gelijk gebleven: de topkwaliteit en Friese nuchterheid. Door middel van innovatie en continue verbetering van onze recepturen en productiemethoden weten we onze klanten blijvend te verrassen.